Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2010

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Κριτσωτάκη: Ελλιπής στελέχωση των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Χανίων και Ρεθύμνου

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν τα Τ.Α.Δ. Χανίων αλλά και του Ρεθύμνου αφού ενώ έχει σχεδόν περάσει το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς αυτά ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί με τους απαραίτητους γυμναστές-προπονητές.

Συγκεκριμένα, στο Τ.Α.Δ. Χανίων όπου φοιτούν 150 μαθητές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα αθλήματα που προσφέρονται στο εν λόγω σχολείο.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης Ρεθύμνου αφού και εκεί ουσιαστικά το σχολείο υπολειτουργεί εφόσον δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι προπονήσεις σε κανένα άθλημα! Το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στο στεγαστικό-κτηριακό με το υπάρχον κτήριο να μην μπορεί να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες ( φέτος σε αυτό φοιτούν 415 μαθητές ενώ ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορεί να υποστηρίξει το σχολείο ανέρχεται στους 300) και με τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων να καταργούνται προκειμένου να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας αντί να έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενημερώνει πως δεν θα καλύπτονται πια οι μετακινήσεις των μαθητών Τ.Α.Δ. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και καλεί τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ότι δέχονται την «νέα» αυτή πραγματικότητα και να αναζητήσουν τρόπους μετακίνησης των μαθητών!

Η απαξίωση του Υπουργείου Παιδείας προς τα Αθλητικά Σχολεία είναι πια ολοφάνερη και δείχνει την άποψη που έχει το Υπουργείο Παιδείας για το τόσο σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού, τον αθλητισμό, αποτρέποντας ουσιαστικά τους μαθητές από το να ασχοληθούν με αυτόν.

Επειδή η κατάσταση που έχει πια δημιουργηθεί σε όλα τα Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. της χώρας απαξιώνει το θεσμό και την αθλητική παιδεία ενώ δείχνει και πρόθεση του Υπουργείου για κατάργησή τους

Επειδή πια τα σχολεία είναι μόνο κατʼ ευφημισμόν Αθλητικά

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

1.    Πότε επιτέλους προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην στελέχωση των Αθλητικών σχολείων με τους απαραίτητους καθηγητές Φυσικής Αγωγής;

2.    Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό πρόβλημα του Αθλητικού Γυμνασίου Ρεθύμνου;

3.    Πώς θα εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών;

4.    Ποια μέτρα θα ληφθούν και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος ώστε να υποστηριχθούν και ενισχυθούν τα Αθλητικά Σχολεία της χώρας αναγνωρίζοντας επιτέλους το σημαντικό ρόλο του Αθλητισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης