Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2010

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τη σημερινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Καταγγέλλουμε την αναίτια και κτηνώδη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ  βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων  μέλη Φοιτητικών Συλλόγων  και πολιτικών οργανώσεων, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της  χθεσινής πορείας, η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς ακόμη και σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ.

Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά  άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και  αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές, αδιαφορώντας ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα.

Αν η κυβέρνηση θεωρεί, ότι με αυτές τις μεθόδους της  ωμής βίας, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα, επιδεικνύει την εμμονή της να προχωρήσει στην πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης.

Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού