Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/12/2010

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα με τον Πρεσβευτή της Κούβας

Με τον νέο πρεσβευτή της Κούβας στην Αθήνα Λουίς Πράντο Γκαρσία συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόξενος της Κούβας Ελισέλια Σουάρεζ και από τον ΣΥΝ το μέλος της Π.Γ. Κ. Ήσυχος και της ΚΠΕ Π. Τριγάζης.

Ο Κουβανός Πρέσβης ευχαρίστησε τον ΣΥΝ για την αλληλεγγύη του στον αγώνα του λαού της χώρας του και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διεθνή φόρα υπέρ της άρσης του αμερικανικού αποκλεισμού. Επίσης απεύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Κούβα εντός του 2011.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός νιώθει αλληλέγγυος με τους αγώνες του λαού της Κούβας και την επανάσταση, προσθέτοντας ότι οι ελπιδοφόρες αλλαγές στη Λατινική Αμερική καταρρίπτουν τη θεωρία των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων. Μιλώντας και με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υπογράμμισε τη σημασία της παραπέρα ανάπτυξης των σχέσεων και της κοινής δράσης με την Λατινοαμερικανική αριστερά, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του 3ου συνεδρίου του ΚΕΑ.

To Γραφείο Τύπου