Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2010

Χαιρετισμός και συμπαράσταση στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της ΑΤΕ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμμανατίδου

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας στην Αθήνα. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του Συλλόγου Εργαζομένων με τη συμπαράσταση της ΟΤΟΕ που κάλεσε 3ωρη στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι μετά τις νέες εξελίξεις όπου η Αγροτική Τράπεζα συρρικνώνει το ενεργητικό και καλεί τους εργαζόμενους να συμφωνήσουν στην υποβάθμιση της Τράπεζας και στη μείωση των μισθολογικών αποδοχών τους.

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η σημερινή διοίκηση Πανταλάκη ουσιαστικά εφαρμόζει ένα σχέδιο απαξίωσης της ΑΤΕ. Το πολυθρύλητο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας περιλαμβάνει σταδιακή μείωση του μισθολογικού κόστους, πάγωμα των προσλήψεων για μια τριετία, κλείσιμο καταστημάτων, πώληση θυγατρικών του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, “εξυγίανση” του χαρτοφυλακίου. Ήδη, στρώνεται ο δρόμος για τη γενικευμένη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον τραπεζικό τομέα, ενώ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του κ. Σαχινίδη στη Βουλή, δεν είναι παράλογοι οι φόβοι ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης ουσιαστικά συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, κάτι που ειδικά λόγω του χαρακτήρα των εργασιών της εν λόγω τράπεζας θα έχει αρνητικές κοινωνικά επιπτώσεις ειδικά στον αγροτικό πληθυσμό».

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν περαιτέρω τον αγώνα τους μετά και από την καθολική συμμετοχή στην απεργία και να μην επιτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που συναποφάσισαν με την τρόικα.

To Γραφείο Τύπου