Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2010

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και Παναγιώτης Λαφαζάνης στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του λεκανοπεδίου Αττικής

Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός, μετρό, ΟΣΕ) του λεκανοπεδίου Αττικής προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη βουλή, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών και την πιθανή πλήρη ιδιωτικοποίησή τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Βʼ Θεσσαλονίκης και  Παναγιώτης Λαφαζάνης Β΄ Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και πορεία δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές δήλωσαν «την αντίθεσή τους στα μνημονιακά σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους αφού οι καταργήσεις δρομολογίων, οι περικοπές μισθών των εργαζομένων, η κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και οι αυξήσεις πάνω από 30% στα εισιτήρια των επιβατών και στα τιμολόγια των εμπορευμάτων, θα είναι το τέλος για ότι έχει απομείνει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η κατασυκοφάντηση του κοινωνικού αγαθού και να προτάσσεται η ιδιωτικοποίηση λόγω μη κερδοφορίας των κοινωφελών οργανισμών.

Η ανάπτυξη και οργάνωση των μέσων μαζικής μεταφοράς υλοποιείται μέσα από την υιοθέτηση ενός νέου δημόσιου μεταφορικού μοντέλου για τις συγκοινωνίες όπου η μεταφορά δεν θα αντιμετωπίζεται ως αγοραίο εμπόρευμα που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες χωρίς την ασφυκτική διαμεσολάβηση του κέρδους, θα υπηρετεί την κοινωνία και θα συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας.

 Οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες μαζικά και ενωτικά θα αγωνιστούν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας.»

To Γραφείο Τύπου