Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/05/2003

Η Σύνοδος της ΚΠΕ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Θέσεων ως θέσεις για το προγραμματικό Συνέδριο του Κόμματος

Στις 2 και 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η σύνοδος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με θέμα την έγκριση των θέσεων του κόμματος για το προγραμματικό του Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μάιου και στη 1 Ιουνίου 2003 στην Αθήνα.

Η ΚΠΕ με ευρύτατη πλειοψηφία αποφάσισε και ενέκρινε ως θέσεις για το προγραμματικό Συνέδριο την εισήγηση που παρουσίασε η επιτροπή θέσεων, την οποία είχε συγκροτήσει σε προηγούμενη Σύνοδό της.

Οι θέσεις της ΚΠΕ μαζί με την πρόταση θέσεων που υποβλήθηκε από τρία μέλη της ΚΠΕ και μειοψήφησε καθώς και γραπτές συμβολές που κατατέθηκαν από μέλη της ΚΠΕ και από το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής θα δημοσιοποιηθούν και θα σταλούν στις οργανώσεις του κόμματος για να συζητηθούν στις συνελεύσεις τους.

Επίσης αποφασίστηκε να δοθούν οι θέσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝ σε όλες τις πολιτικές συνιστώσες του Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, καθώς και σε στελέχη της Αριστεράς και στους διανοούμενους που είχαν συμβάλλει στα προσυνέδρια του ΣΥΝ, ώστε να συμμετάσχουν στο διάλογο και πριν το Συνέδριο αλλά και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του, όπου και θα κληθούν.

Στόχος του ΣΥΝ είναι το προγραμματικό του Συνέδριο να αποτελεί δημιουργική συνεισφορά στην οικοδόμηση στη χώρα μας της ευρείας παράταξης της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων με ορίζοντα και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Το Προεδρείο της Συνόδου της ΚΠΕ του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου