Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/12/2010

Yπόμνημα-απάντηση της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ προς τη Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με τα γεγονότα της 7/12/2010 στην Ευελπίδων και τον σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ

Η Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού απέστειλε σήμερα, 8/12/2010, προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπόμνημα-απάντηση σχετικά με τα γεγονότα της 7/12/2010 έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων και τον σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος:

Προς: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Κοινοποίηση: Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

ΘΕΜΑ: Υπόμνημα-απάντηση σχετικά με τα γεγονότα της 7/12/2010 έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων και τον σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού

Μέχρι σήμερα 8/12/2010 μια ημέρα μετά την πρωτοφανή σε βιαιότητα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που είχε σαν συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού και τον τραυματισμού ενός ακόμα μέλους της οργάνωσης μας, η σιωπή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι εκκωφαντική και προκλητική. Όμως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν μένει στη σιωπή αλλά με μια απαράδεκτη ανακοίνωση, μνημείο συκοφαντικής προπαγάνδας, επιχειρεί να προβοκάρει και να αλλοιώσει τα γεγονότα συνδέοντας ασύνδετες μεταξύ τους καταστάσεις.

Συγκεκριμένα σε αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση συσχετίζεται η συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες στον σωρό από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου με την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 κατηγορούμενους για υπόθεση τρομοκρατίας. Η ακραία προπαγανδιστική ανακοίνωση δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη ότι η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 κατηγορούμενους προηγήθηκε της συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες συναδέλφους μας την 6/12 κατά τουλάχιστον δύο (2) ώρες και ήταν στο κτίριο δέκα (10) και όχι στο κτίριο δεκαέξι (16) όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού. Την ώρα της απρόκλητης ωμής επίθεσης των ΜΑΤ δεν υπήρχε η παραμικρή ένταση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Αντί να καταφεύγει σε ψεύδη και ανακρίβειες η ΓΑΔΑ καλά θα έκανε να εξηγήσει για ποιόν λόγο απέκλεισε τον χώρο των δικαστηρίων, καταλύοντας κάθε έννοια δημόσιας δίκης και των δικαστηρίων ως δημόσιο χώρο, για περίπου 40 λεπτά εμποδίζοντας μας παράλληλα να περιθάλψουμε και να μεταφέρουμε στο νοσοκομείο τους τραυματισμένους συντρόφους μας. Χρήσιμο θα ήταν ως ελάχιστο σεβασμό στον τραυματισμό των συντρόφων μας σε αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ να υπάρχει μια μικρή αναφορά για ταχεία ανάρρωση. Φυσικά η στάση της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ δεν φανερώνει καμία τέτοια πρόθεση αφού δεν διστάζει να αναφέρει ότι η διμοιρία δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους. Για του λόγου το αληθές υπάρχει πλήρης καταγραφή με βίντεο και φωτογραφίες όπου καθιστά σαφές τόσο την «πρωτοβουλία» των ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν ανελέητα τους συγκεντρωμένους όσο και το μένος της επίθεσης. Φαίνεται ότι για τη ΓΑΔΑ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ξυλοδαρμός λιπόθυμων και ξαπλωμένων νέων, οι γροθιές και κλωτσιές είναι «απώθηση» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Καλούμε τη ΓΑΔΑ, αντί να συντάσσει τέτοια ψευδή λιβελογραφήματα, να δημοσιοποιήσει άμεσα τα στοιχεία της διμοιρίας 523 που πρωταγωνίστησε στην επίθεση καθώς και τα στοιχεία του ένστολου, επικεφαλής της διμοιρίας 523, υπαστυνόμου που έφερε στο κράνος του τα διακριτικά 24-01 και πρωταγωνιστούσε με πάθος στο «λειτούργημα» του ξυλοδαρμού. Αυτό γιατί «οι προστάτες του πολίτη» σε καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και είχαν ειρωνική, υβριστική και εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά  ακόμα και τη στιγμή που ο σύντροφος γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού κείτονταν λιπόθυμος, χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον και έχοντας σπασμούς λόγω διάσεισης και κακώσεων στο κεφάλι.    

Η πυκνότητα και αλληλουχία των γεγονότων (επίθεση στα οργανωμένα περιφρουρημένα μπλοκ της διαδήλωσης, μαζικοί ξυλοδαρμοί, αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές, ωμή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην Ευελπίδων) αναδεικνύουν ότι δεν πρόκειται περί τυχαίων περιστατικών αλλά περί στοχευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας τρομοκράτησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και στοχοποίησης οργανώσεων της αριστεράς και συγκεκριμένα της Νεολαίας Συνασπισμού. Ακέραια την πολιτική ευθύνη έχει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Χρ. Παπουτσής.

Αν η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει ότι η καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, που παίρνει και τη μορφή φυσική εξόντωσης όσων αντιστέκονται, μπορεί να μείνει αναπάντητη κάνει λάθος. Η απάντηση θα δοθεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα που θα περιφρουρήσει αποφασιστικά τα δικαιώματά μας σε εκπαίδευση, εργασία και δημοκρατικές ελευθερίες. Αν η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι αυτά τα γεγονότα μπορεί να μείνουν ατιμώρητα κάνει επίσης τεράστιο λάθος. Η απάντηση θα δοθεί με όλα τα δυνατά ένδικα μέσα. Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του μαζικού κινήματος θα μείνει αναπάντητη είναι γελασμένη. Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Η Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού