Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/12/2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12 - 11 Π.Μ.- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Η συγκέντρωση και η πορεία της 6ης Δεκέμβρη χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας κατʼ εντολή της κυβέρνησης. Οι ημέρες που ακολούθησαν, συνοδεύτηκαν από ένα όργιο καταστολής απέναντι στους συγκεντρωμένους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 42 συλληφθέντες της πορείας της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε σοβαρά ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νάσος Ηλιόπουλος, μέλη και στελέχη της οργάνωσης, μέλη άλλων πολιτικών οργανώσεων καθώς και φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, επιτέθηκε σε διαδηλώσεις και στην υπόλοιπη χώρα, δείχνοντας την στάση της απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την πολιτική του ΔΝΤ και του Μνημονίου.

Κορύφωση της κρατικής καταστολής αποτελεί και η επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στην Αθήνα.

Δεν θα επιτρέψουμε την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα μας σταματήσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην κρατική καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Όλοι και όλες αύριο, Παρασκευή 10/12, 11.00 π.μ. συγκέντρωση στο σταθμό μετρό Κατεχάκη, και πορεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.