Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/05/2003

Εληξε με επιτυχία η 2η συνάντηση για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος

Έληξε με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος που συγκλήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 2003.

Συμμετείχαν δέκα κόμματα από εννέα χώρες της Ευρώπης: ΑΚΕΛ Κύπρου, Αριστερό Μέτωπο Λουξεμβούργου, Αυστριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) Γερμανίας, Πορτογαλικό Κομουνιστικό Κόμμα και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.

Στην 1η συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί επίσης στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου 2003 ύστερα από πρωτοβουλία του ΣΥΝ είχαν λάβει μέρος έξι κόμματα που συγκρότησαν την ομάδα πρωτοβουλίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια για την πολιτική διακήρυξη και για τις αρχές λειτουργίας που εγκρίθηκαν ως βάση για τη συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος. Η ομάδα πρωτοβουλίας αποφάσισε να συνεχίσει το προπαρασκευαστικό της έργο και να επιδιώξει την περαιτέρω διεύρυνσή της με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων που επιθυμούν να συμμετέχουν και θα αποδέχονται ως βάση τα κείμενα αυτά.

Τα κόμματα που συμμετέχουν στη διαδικασία της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος θα απασχοληθούν στην επόμενη συνάντηση με πρωτοβουλίες για την κοινή τους δράση σε θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τους ευρωπαίους πολίτες και τις μορφές ενδυνάμωσης των κοινωνικών κινημάτων.

Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε να γίνει στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 2003.

To Γραφείο Τύπου