Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/12/2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ

Σχετικά με τις με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση με τις σημερινές αποφάσεις της διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τα τιμολόγια τους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, ανοίγει το δρόμο για υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις και εξαερώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Με κοινοβουλευτικά πραξικοπηματικές διαδικασίες προωθεί την έγκριση από τη Βουλή αυτών των μέτρων.

Επίσης, με τις σημερινές αποφάσεις της για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας μειώνει χωρίς όρια προς τα κάτω τους μισθούς και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι αυτούς δεν θα τους πειράξει. Καταργεί ουσιαστικά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταστρέφει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί την ανεργία σε δυσθεώρητα και πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η Τρόικα ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ανοίγουν την όρεξη να ζητά να πάρει πίσω όλα όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

Κυβέρνηση, Τρόικα και ΣΕΒ οδηγούν σε ελεύθερη πτώση τους μισθούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα «μετατρέπουν σε λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και φορτώνουν νέα οικονομικά βάρη στο λαό. Έχουμε χρέος στον εαυτό μας και στα παιδιά μας νʼ αντισταθούμε σʼ αυτές τις κατεδαφιστικές πολιτικές.

Μπορούμε και πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο που να μπορεί να προωθήσει τους στόχους της ακύρωσης του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών καθώς και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για μια άλλη προοδευτική σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας προς όφελος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου