Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/12/2010

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου στη διαμαρτυρία των ιατρικών επισκεπτών και στη συνάντηση με το ΓΓ του υπουργείου Εργασίας για τις νέες απολύσεις εργαζομένων φαρμακευτικής εταιρείας

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες και ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τέλος στο Υπουργείο Υγείας, επιδίδοντας ψήφισμα για τις νέες απολύσεις φαρμακευτικής εταιρείας. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία που τώρα απολλύει το 35% των εργαζομένων το καλοκαίρι είχε προβεί σε απολύσεις του 17% του εργατικού της δυναμικού.

Οι ιατρικοί επισκέπτες βρίσκονται στη δύνη των απολύσεων, αφού τους τελευταίους 6 μήνες χάθηκαν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας σε σύνολο 8.000,  όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους που συμπιέστηκαν οι τζίροι τους χωρίς όμως να συμπιεστεί και η κερδοφορία τους.

Στο Υπουργείο Εργασίας παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, του Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας συναντήθηκαν με το ΓΓ κ. Δασκαλάκη. Η βουλευτής στην παρέμβασή της μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ολιγωρία του Υπουργείου Εργασίας τη στιγμή που του είχε κοινοποιηθεί η παράνομη και καταχρηστική διαδικασία απολύσεων της φαρμακευτικής εταιρείας και ήταν σε γνώση και της επιθεώρησης εργασίας. Τέλος η βουλευτής και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν άμεση τριμερή συνάντηση και παρέμβαση του υπουργείου, ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια των εταιρειών που δρουν έξω από τα νόμιμα πλαίσια, τα οποία ήδη έχουν χαλαρώσει υπέρ των μεγάλων εταιρειών.

To Γραφείο Τύπου