Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/12/2010

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ για την προωθούμενη κατάργηση των Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ-ΕΤΑΔ)

Χωρίς ίχνος ντροπής η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανακοίνωσε την κατάργηση των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ-ΕΤΑΔ), βάζοντας ταφόπλακα στην αθλητική εκπαίδευση της χώρας.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας προωθεί συστηματικά τον οριστικό εξοστρακισμό της φυσικής αγωγής από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με οδυνηρές συνέπειες για την υγεία ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταλήστευσαν το δημόσιο πλούτο με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, σήμερα μιλούν για υψηλό κόστος λειτουργίας των ΤΑΔ. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τα ΤΑΔ για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς σήμερα μιλάνε για αντιπαραγωγική λειτουργία. Αυτοί που χθες υπόσχονταν δημιουργία αυτοτελών αθλητικών σχολείων σήμερα καταργούν τα υπάρχοντα τμήματα. Αυτοί που έτρεχαν στα αεροδρόμια για τις χαιρετούρες με τους διακριθέντες μαθητές- αθλητές των ΤΑΔ σήμερα κάνουν πως δεν θυμούνται.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της τρόικας και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή εργάζεται πυρετωδώς για την υλοποίηση των όρων του μνημονίου, για περικοπές, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, για την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων και την κατάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού σαν κοινωνικό αγαθό.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα σε όλους τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, στους γονείς και στους μαθητές - αθλητές των ΤΑΔ ώστε να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση των ΤΑΔ. Αντίθετα αυτό που πρέπει να ανατραπεί είναι το μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τμήμα Αθλητισμού