Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2010

Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη. Αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα, Κυριακή 12/12 στις 9 πμ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

«Η κοινή απόφαση που πάρθηκε από το Νομάρχη και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αθήνας, σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή,  12/12, είναι πέρα για πέρα παράνομη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπάλληλους αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν η κυβέρνηση και  ο Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν δεν είναι οι πρόσθετες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά τα χρήματα, λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών και συντάξεων που επιφέρουν οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας και περικοπών του μνημονίου – κυβέρνησης – Τρόικας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ ενάντια στην απόφαση του Νομάρχη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα, στις 9 πμ.».

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ