Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2010

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας» που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση παραβιάζει και πάλι κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. Κάθε φορά που θέλει να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ενεργοποιεί τη «διαδικασία του κατεπείγοντος», ελπίζοντας ότι τα μέτρα θα περάσουν χωρίς λαϊκές αντιδράσεις. Έτσι υποβιβάζει τη Βουλή σε όργανο επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων, τις οποίες έχει προηγουμένως συμφωνήσει με την Τρόικα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου.

Αφού πριν λίγους μήνες οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δέχτηκαν να αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει για τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την Τρόικα, τώρα καλούνται να εγκρίνουν με διαδικασία εξπρές την ανατροπή όσων οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα εκατό χρόνια, προκειμένου να ικανοποιηθεί κάθε απαίτηση του ΣΕΒ και να γίνει η Ελλάδα το πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη.  Η προστασία της εργασίας καταργείται, οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, οι μισθοί μειώνονται, αυξάνεται ο ΦΠΑ και μειώνεται η φορολογία των κερδών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους συναδέλφους βουλευτές να μην ενδώσουν και να μη δεχτούν τον υποβιβασμό της Βουλής σε διακοσμητικό όργανο.

Εμείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα μεταφέρουμε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου την οργή των εργαζομένων που βλέπουν τη δουλειά να γίνεται δουλεία, των νέων που τους αφαιρούν το δικαίωμα στο μέλλον, του λαού που δεν μπορεί να επιβιώσει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ