Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη - Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Νεολαίας Συνασπισμού και Φοιτητικών Συλλόγων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Θ.Δρίτσα, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Τ.Κορωνάκη και μέλη του ΚΣ της Νεολαίας Συνασπισμού συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θεωρώ βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε η σημερινή κινητοποίηση της Νεολαίας του ΣΥΝ μπροστά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θα έδινε καμία συνέχεια στα τόσο σοβαρά και απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης όσο και την επόμενη ημέρα μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Μετά τη συνάντηση αυτή, υπάρχει η δέσμευση ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και ότι ο υπουργός θα απαντήσει την επόμενη εβδομάδα στην σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη.

Έχουμε μπροστά μας την εφαρμογή και τις συνέπειες του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Συμπτωματικά δεν είχαμε πολύ βαρύτερους τραυματισμούς. Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα μπορούσε να είχε υποστεί πολύ πιο βαριά βλάβη από αυτή που υπέστη στη σωματική του ακεραιότητα και είναι βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομική βία ως το κύριο ή και το μόνο όπλο για τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας και τις νεολαίας.

To Γραφείο Τύπου