Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2010

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στη Βουλή δήλωσε για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό:

«Θα δώσουμε μια σκληρή μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, κυρίως στους κοινωνικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις και με τον κόσμο που σας ψήφισε και σήμερα αισθάνεται προδομένος. Εμείς, θα δώσουμε μια σκληρή μάχη και στο Κοινοβούλιο, Δευτέρα και Τρίτη, έστω και με αυτές τις υποτιμητικές διαδικασίες για το Κοινοβούλιο και για τον θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και θα ζητήσουμε –δεν έχουμε την δυνατότητα ως κοινοβουλευτική ομάδα, έχουμε 9 Βουλευτές- και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ονομαστική ψηφοφορία.

Θα δώσουμε μάχη εμείς Δευτέρα και Τρίτη, δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να θυμήθηκε να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθεί για τη γνώμη τους, για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής την Τρίτη που θα δίνουμε μάχη μέσα στο Κοινοβούλιο.

Υποτιμά τη νοημοσύνη μας, υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και αν θέλετε υποτιμά και την ίδια την έννοια του διαλόγου και της συναίνεσης. Κατʼ αρχάς δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με αυτή την πολιτική.

Εμείς, βεβαίως, θέλουμε να του πούμε τη γνώμη μας και σήμερα καταθέσαμε ερώτηση, έχουμε άποψη για την Ευρώπη, έχουμε να του προτείνουμε, του προτείναμε κατά καιρούς δρόμους τους οποίους απέρριψε και έχουμε οδηγηθεί ως εδώ, αλλά όχι και να μας κοροϊδεύετε; Όχι να θέλετε να δημιουργήσετε μια τεχνητή εικόνα συναίνεσης την ώρα που θα δίνουμε τη μάχη εδώ μέσα, ότι συναντιόμαστε με τον Πρωθυπουργό για να βρούμε κοινούς δρόμους.

Είναι απαράδεκτο και του ζητώ απʼ αυτό το βήμα - έχει χρόνο να μας συναντήσει αν θέλει- την Τρίτη να έρθει εδώ, να υπερασπιστεί αυτό το έκτρωμα και να ακούσει την αντίκρουση των επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση και ιδίως από την Αριστερά».