Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/12/2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σε σχέση με τις επικείμενες συναντήσεις πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπανδρέου

Η κυβέρνηση έφερε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη βουλή, το νομοσχέδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και διαμορφώνει τοπίο ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μόνο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην εθνική αντιπροσωπεία. Την ίδια μέρα, σε μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού και με προφανή σκοπό να δημιουργήσει κλίμα και εικόνα συναίνεσης, το μέγαρο Μαξίμου καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβούλευση που αφορά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Εμείς είχαμε, μόλις πριν δύο μέρες, τοποθετηθεί αναλυτικά για τα θέματα της Ε.Ε. και  ειδικά για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Η πίεση μας απέδωσε και σήμερα και ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τα αποτελέσματά της.

Η τοποθέτηση μας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις επικείμενες συναντήσεις, είναι παραπάνω από σαφής.

Δεν πρόκειται η αριστερά να γίνει ντεκόρ σε ένα κακόγουστο σκηνικό ακριβώς την ώρα που κρίνεται το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενεών.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ζητήσει μετακίνηση της συνάντησης σε άλλη μέρα της επόμενης εβδομάδας και την, αυτονόητη σε κάθε ομαλώς λειτουργούσα δημοκρατία, παρουσία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Επιμένουμε και αναμένουμε.

To Γραφείο Τύπου