Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/05/2003

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Παρίσι

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κόμματος Ν.Κωνσταντόπουλο, τον συντονιστή της Π.Γ. Στ.Πιτσιόρλα και το μέλος της ΚΠΕ Χ.Γολέμη πήρε μέρος σε συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έγινε στο Παρίσι την Πέμπτη 8 Μαϊου.

Συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας του Γαλλικού Κ.Κ. Μαρί Ζορζ Μπιφέ, ο Γραμματέας της Ιταλικής Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φάουστο Μπερτινότι, η Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας (PDS) Γκάμπι Τσίμερ, ο Γραμματέας του Αυστριακού Κομμουνιστικού Κόμματος Βάλτερ Μπάγιερ και ο Γραμματέας του Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Φρανσίσκο Φρούτος ο οποίος εκπροσώπησε και το Κόμμα της Ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς.

Οι εκπρόσωποι των έξι κομμάτων συζήτησαν την πολιτική κατάσταση στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τη στρατηγική των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς που έχουν στόχο τον κοινωνικό μετασχηματισμό καθώς και τη σχέση των δυνάμεων αυτών με το κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει συνέχεια των συγκεκριμένων επαφών με πρωτοβουλία τόσο των κομμάτων όσο και των Ιδρυμάτων που μετέχουν στο δίκτυο ΤRANSFORM (από ελληνικής πλευράς μετέχει ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς»), καθώς και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Παρισιού εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού δράσης των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου