Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Δ.Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελούμενη από τους: Θ. Βασιλόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κ. Λαζάρη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γ. Στάβαρη και Αντ. Τσαρούρο, μέλη της Διοίκησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις.

Αλ. Τσίπρας: Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Μια Ομοσπονδία που έχει δώσει μάχες, νικηφόρους αγώνες προκειμένου να διατηρηθεί το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία. Μάχες και αγώνες που θα δώσουμε, από εδώ και στο εξής, προκειμένου να διατηρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Θέλουν να μετατρέψουν την αγορά εργασίας σε αγορά αντίστοιχη με αυτή των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία να μπορούν να ορίζουν όπως αυτοί θέλουν τις απολύσεις και το ύψος των μισθών. Πρόκειται για ένα έγκλημα που αφορά τις επόμενες γενιές. Ένα έγκλημα για το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενιών.  Δεν πρόκειται και δεν έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει αύριο βράδυ στη βουλή αν έχει το σθένος και να υπερασπιστεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Εμείς, μέχρι αύριο το βράδυ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και όταν δίνουμε μάχες δεν μπορεί να δίνουμε την εικόνα ότι χαριεντιζόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις. Δίνουμε μάχες και θα εξαντλήσουμε σε αυτή τη μάχη μέχρι και την τελευταία πιθανότητα  ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως, γνωρίζουμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής. Η άποψή μας είναι γνωστή και την καταθέσαμε και στο κοινοβούλιο με σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Του ζητάμε να ασκήσει το δικαίωμά του στη Σύνοδο Κορυφής να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρηθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Είναι δικαίωμά του και δεν οφείλει  να ζητήσει την άδεια από την κα Μέρκελ. Αντί να ζητάει έλεος από την κα Μέρκελ, επιτέλους για μια φορά να ασκήσει το δικαίωμά του.

Θ. Βασιλόπουλος: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσίπρα για την επίσκεψή του. Ζήτησε να μας συναντήσει και είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος αυτή την περίοδο που επισκέπτεται την ομοσπονδία, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό  τομέα.  Είμαστε η ομοσπονδία που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, η ομοσπονδία που υπογράφει συμβάσεις και είναι υπεύθυνη ασφαλιστικά για τους εργαζόμενους Να τον ενημερώσουμε για το ποιες είναι οι επιπτώσεις από την καταιγίδα και τη λαίλαπα που υπάρχει αυτή την στιγμή και μας πλήττει σε σχέση με τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά. Το ενημερώσαμε ότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και στο κόκκινο και εξηγήσαμε και του είπαμε την άποψή μας για το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων και για το ότι πλέον οδηγούμαστε σʼ ένα μεσαίωνα και μια σύγχρονη σκλαβιά. Τονίσαμε τη δυνατότητα και ότι αυτό που θέλουμε εμείς είναι να παλέψουμε και   δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το πράγμα. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε ότι πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και μέχρι εδώ ήταν η κατάσταση και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους, όπως κάναμε για ωράριο και όπως θα κάνουμε και για τις συμβάσεις και τα ασφαλιστικά. Ευχαριστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του για την επίσκεψη και θεωρούμε βοήθεια αυτό που έγινε και θα παλέψουμε για την ανατροπή όλης αυτής της κατάστασης.

To Γραφείο Τύπου