Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2010

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ηρ.Διώτη με θέμα: Απρόκλητη και στοχευμένη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη νεολαία

Στην προληπτική αστυνομική βία και ακραία καταστολή καταφεύγει ολοένα και συχνότερα η κυβέρνηση, ειδικά απέναντι στη νεολαία, που ασφυκτιώντας μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανασφάλειας και διάλυσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της, εκφράζει όλο και πιο συχνά «στο δρόμο», την αντίθεσή της στις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές.

Τρία περιστατικά, με «πρωταγωνιστές» διμοιρίες των ΜΑΤ, αναδεικνύουν την παραπάνω διατύπωση: με το τέλος των συλλαλητηρίων στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εφόρμησαν αναίτια με γκλομπ, ασπίδες και χημικά σε συντεταγμένα και περιφρουρημένα μπλοκ. Το ίδιο βράδυ, δύο διμοιρίες επιτέθηκαν στα γραφεία της Νεολαίας Συνασπισμού και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο, με ύβρεις κι απειλές. Το επόμενο πρωί, μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ δέχθηκαν πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση, έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (δικαστήρια Ευελπίδων), με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας και ενός ακόμα μέλους της οργάνωσης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμα σιωπά, όχι όμως και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιχείρησε να συσχετίσει τη συμπαράσταση στους μαζικά συλληφθέντες από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στην πορεία, με τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 κατηγορούμενους για υπόθεση τρομοκρατίας.

Αυτή η κίνηση είχε σαφή στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη στοχοποίηση όχι μόνο της Νεολαίας του ΣΥΝ, αλλά σύσσωμου του νεανικού κόσμου, που “επιμένει” να εξεγείρεται και να διεκδικεί το μέλλον του.

Με βάση τα παραπάνω,

ερωτάται ο κκ. Υπουργός:

1.    Πώς σχολιάζει την απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και γιατί δεν έχει πάρει θέση έως σήμερα για τις προαναφερθείσες πράξεις ακραίας καταστολής;

2.    Με ποιανού εντολή επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα τρία περιστατικά και ποια είναι τα πλήρη στοιχεία των διμοιριών, καθώς και των επικεφαλής τους, που συμμετείχαν στις επιθέσεις;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ηρώ Διώτη