Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/05/2003

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συνασπισμού στο εργοστάσιο της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος, συνοδευόμενος από την βουλευτή του ΣΥΝ Ι.Στεργίου, την Σ.Παναρέτου, μέλος της Π.Γ., Δ.Στρατούλη, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνο για την Εργατική Πολιτική, τον Σ.Σιώκο, μέλος της ΚΠΕ, υπεύθυνο Εργατικού Τμήματος, Λ.Σηφάκη, μέλος της ΚΠΕ, Δ.Σαγγανά, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Γυναικών, Ε.Κυπριανίδου, μέλος της ΚΠΕ, Α.Μανταδάκη, μέλος της ΚΠΕ, Κ.Μαυροκεφαλίδου, μέλος της Ν.Ε. Α' Αθήνας, Κ.Γκουτζαμάνη, μέλος της ΚΠΕ, αντιπρόεδρο του ΕΚΑ, επισκέφθηκαν σήμερα το εργοστάσιο της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ και συναντήθηκαν με το σωματείο εργαζομένων.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλ.Καλύβης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε:

Είναι κοινωνικό έγκλημα αυτό που γίνεται σε βάρος σας. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο αυθαίρετα και ανάλγητα χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη προστασίας τους από πλευράς της υπεύθυνης κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι η ανεργία μεγαλώνει, η ακρίβεια μεγαλώνει, η κοινωνική ανασφάλεια μεγαλώνει και τα σπασμένα αυτής της πολιτικής των κοινωνικών ελλειμμάτων τα πληρώνουν οι οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστεροι.

Προεκλογικά οι υποσχέσεις δίνανε και παίρνανε για 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και για τετραετία κοινωνικής συνοχής. Σήμερα η πραγματικότητα δείχνει ότι μαύρες τρύπες δημιουργούνται στο κοινωνικό σώμα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι. Η ασυδοσία της αγοράς και της κερδοσκοπίας οργιάζουν.

Είναι ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας και μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Προκαλούν την κοινωνία όλοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι νόμοι της αγοράς έτσι συμπεριφέρονται και χρησιμοποιούν αυτή την επιχειρηματολογία ως άλλοθι για να κρύψουν τις δικές τους ανάλγητες και άδικες πολιτικές.

Μπορούν και πρέπει να υπάρξουν μέτρα προστασίας, αρκεί να υπάρχει η πολιτική θέληση.

΄Όταν στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα οργιάζει η διαφθορά και η κερδοσκοπία, είναι πρόκληση να μεγαλώνει η αδικία και η κοινωνική εξαθλίωση σε βάρος εκείνων που δεν έχουν, σε βάρος εκείνων που δεν κατέχουν, σε βάρος εκείνων που παραμένουν απροστάτευτοι γιατί κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν ρυθμίσεις και όρους στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Αγωνίζεστε για τη ζωή σας και για τη δουλειά σας. Και δεν υπάρχει πιο αναφαίρετο δικαίωμα ανθρώπινο από το δικαίωμα στη δουλειά και στην προστασία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις δικές του πολιτικές ευθύνες. Γιατί αφεθήκατε απροστάτευτοι, χωρίς εγγυήσεις, στην αλόγιστη και αδυσώπητη λογική μιας κερδοσκοπικής νοοτροπίας η οποία υπολογίζει πάνω από τους ανθρώπους τα κέρδη. Και αν για κάτι πρέπει να αγωνιστούμε, είναι για ένα διαφορετικό κόσμο. Για να είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη.

To Γραφείο Τύπου