Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/05/2003

Συνάντηση ΣΥΝ με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας "Ιππόκαμπος"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας "Ιππόκαμπος", από τους Μηναίο Δαμιανό, Πρόεδρο, και Κουρτίδη Σίμο, Γραμματέα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Στις εκλογές του 2000 ο κ.Σημίτης είχε υποσχεθεί ότι στην πολιτική του θα ήταν πρώτα ο άνθρωπος, η πραγματική σύγκλιση και οι 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Σήμερα η ανεργία φουντώνει, οι πτωχεύσεις και οι απολύσεις επίσης φουντώνουν. Υπάρχει γενική κοινωνική αναστάτωση και ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, αντί να δίνουν λογαριασμό προς τον ΄Ελληνα πολίτη για τα χρόνια, τα χρήματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού που σπαταλήθηκαν, ζητάνε και τα ρέστα λες και τους χρωστάει η κοινωνία γιατί η δική τους πολιτική δημιουργεί τα μεγάλα κοινωνικά ελλείμματα.

Αντί να ισχυρίζονται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ότι αυτά συμβαίνουν στην αγορά, θα πρέπει να αισθάνονται ότι μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια τους, οι εργαζόμενοι έχουν απογυμνωθεί από όλες τις εγγυήσεις προστασίας και έχουν μετατραπεί σε άψυχα αντικείμενα που ο οιοσδήποτε μπορεί να τα πετάει στο δρόμο, βάζοντας ένα λουκέτο στην επιχείρησή του.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, βαδίζοντας στον οδικό χάρτη του νεοφιλελευθερισμού, την αυταρχική και ανάλγητη νοοτροπία τους την επιφυλάσσουν προς τους εργαζόμενους, προς την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προς τη διαπλοκή και τα συγκροτήματα των συμφερόντων είναι φιλόφρονες οι κυβερνητικοί παράγοντες και βεβαίως ανταποδοτικοί.

Λυπάμαι, γιατί σήμερα μιλάνε τα κυβερνητικά στελέχη ως αφεντικά στην θέση των αφεντικών, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι έχουν χάσει κάθε ιδεολογική και κάθε κοινωνική ευαισθησία στην πολιτική τους και στη σχέση τους με τον κόσμο της εργασίας.

To Γραφείο Τύπου