Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/05/2003

Για τις δηλώσεις κυβερνητικών αρμοδιων σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία

Δ.Παπαδημούλης:Για τις δηλώσεις κυβερνητικών αρμοδιων σεσχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στηνοικονομία

Ο Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Οικονομία καθώς και τις δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το τελευταίο κύμα λουκέτων και απολύσεων και η ανυπαρξία ουσιαστικής κοινωνικής στήριξης των εργαζομένων είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με τον εξωραϊσμό και τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων.

Μετά από είκοσι χρόνια ροής κοινοτικών πόρων, παρά τα υψηλά συνολικά κέρδη των επιχειρήσεων και τις χαμηλές αμοιβές των μισθωτών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η ελληνική οικονομία και κοινωνία, αφού σπατάλησε προκλητικά χρόνο, χρήματα και ευκαιρίες, κινδυνεύει να χάσει ίσως οριστικά το τρένο της πραγματικής σύγκλισης και της κοινωνικής συνοχής.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες και βαραίνουν κατά αναλογία και το ΠΑΣΟΚ και την συμπλέουσα Ν.Δ.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες κυβερνητικών αρμοδίων, η Ελλάδα παραμένει τελευταία στους «15» σε βιοτικό επίπεδο, πρώτη στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών και δεύτερη στην ανεργία της μεγάλης ανισότητας και τον πληθωρισμό.

Τα παραπάνω είναι καρπός μιας δεξιόστροφης νεοφιλελεύθερης έμπνευσης οικονομικής πολιτικής στην οποία σε γενικές γραμμές συμπίπτουν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΕΒ και η οποία, αντί για τον αναγκαίο παραγωγικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό, επιδιώκει να φορτώσει τα πάντα στην συμπίεση των μισθών και την ελαχιστοποίηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Η κραυγή των απολυμένων και οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων θέτουν επιτακτικά το αίτημα μιας στροφής στην οικονομική πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη μείωση των ανισοτήτων.

To Γραφείο Τύπου