Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/05/2003

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με εκπροσώπους του κλαδικού συνδικάτου εργαζομένων των κέντρων αισθητικής και αδυνατίσματος για τα προβλήματα του κλάδου και τις απολύσεις

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος με εκπροσώπους του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων των Κέντρων Αισθητικής και Αδυνατίσματος, από τις Αυγερινού Ακριβή, Πρόεδρο Συνδικάτου Προϊόντων Αισθητικής και Αδυνατίσματος, και την Πίτσα Δαλιάνη, Πρόεδρο του σωματείου Αισθητικών Ελλάδος, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα Υβόννη Stores και τον Όμιλο Αυγερινοπούλου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Κάθε μέρα η κοινωνία φωνάζει για την ανεργία, την ακρίβεια και την λεηλασία των εισοδημάτων, αλλά ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ευχαριστημένα, κοιτώντας μπροστά στον καθρέφτη τους με αυτάρεσκο τρόπο, την εικόνα μιας τρυφηλής εξουσίας.

Πρόκειται για σοβαρό σύμπτωμα κοινωνικής αλαζονείας και πολιτικού αυταρχισμού, γιατί μονάχα έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι απολύσεις, τα λουκέτα, οι πτωχεύσεις ονομάζονται θετικό ισοζύγιο της κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση και την κοινωνία. Μονάχα έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι τα ελλείμματα στο ισοζύγιο, η αύξηση του δημοσίου χρέους, ο πληθωρισμός ονομάζονται ισχυρή οικονομία και ισχυρή Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι με ευθύνη της κυβέρνησης στο χώρο της αγοράς δεν υπήρξαν ρυθμίσεις υγιούς ανταγωνισμού, εξυγίανσης και αντιμετώπισης της αθέμιτης κερδοσκοπίας. Και στο χώρο της εργασίας δεν υπήρχαν ρυθμίσεις που να κατοχυρώνουν την απασχόληση, την προστασία των εργαζομένων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι σήμερα, στο 2003, αισθάνονται στα χέρια αυτής της κυβερνητικής πολιτικής να είναι σαν άψυχα αντικείμενα που ο οιοσδήποτε μπορεί να τα πετάξει μέσα σε μια νύχτα στο δρόμο, καταστρέφοντας και ανατρέποντας όλη τους τη ζωή. Οι ευθύνες είναι πολιτικές και δεν μπορεί να λέγονται με μία νοοτροπία ανθρώπων που ζούνε σε άλλον πλανήτη, ότι αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντοτε. Οι κυβερνήσεις δεν είναι ούτε θεατές, ούτε πελάτες της αγοράς. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που έχουν το κοινωνικό χρέος και την πολιτική ευθύνη να ρυθμίζουν υπέρ της κοινωνίας τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας.

To Γραφείο Τύπου