Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/12/2010

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝ σχετικά με τα επεισόδια στην Κερατέα

Για άλλη μια φορά, τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν δράση. Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι δεν έχου8ν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Τα γκλόπς και τα χημικά είναι η απάντηση της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας.

Για Τρίτη ημέρα οι κάτοικοι της Κερατέας είναι στους δρόμους. Διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα να επιλέγουν, μέσα στα όρια της συντεταγμένης πολιτείας, το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Η απάντηση είναι ίδια και στερεότυπη: ΜΑΤ, αδιάκριτη άσκηση βίας, άφθονη χρήση χημικών.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και σε εθνικό επίπεδο ευρύτερα, απαιτεί οργανωμένο σχέδιο και πολιτικές διαχείρισης με έμφαση στην ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή, την επανάχρησιμοποίηση. Η εκχώρηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας, όπως συμβαίνει σήμερα στο Οβριόκαστρο Κερατέας, σε οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους στο όνομα της ανάπτυξης, δεν είναι το μοντέλο που επιζητούν οι το πικές κοινωνίες σήμερα.

Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για ένα καλύτερο μέλλον των πόλεών τους. Καταγγέλλουμε τις βιαιότητες των δυνάμεων καταστολής στην περιοχή. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή τους από την πόλη της Κερατέας. Καλούμε τους πολίτες της Ανατ. Αττικής να πυκνώσουν τις γραμμές της αντίστασης στα σχέδια για την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝ