Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/12/2010

Νίκος Χουντής: «Οι αλχημιστές Κομισάριοι της Ε.Ε. οδηγούν την Ελλάδα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία»

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής και για τη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων.

Στην παρέμβαση του και απευθυνόμενος στον κ. Μπαρόζο  ο Νίκος Χουντής, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ξεκινούσε το ελληνικό δράμα της οικονομικής κατάρρευσης και της εμπλοκής της χώρας μου στο καταστροφικό Μνημόνιο, στο Μηχανισμό "Στήριξης". Σήμερα, η χώρα μου, η Ελλάδα, είναι στα όρια μιας πολύπλευρης χρεοκοπίας:

Κοινωνικής χρεοκοπίας, αφού η ανεργία θα ξεπεράσει το 2011 το 15%, ενώ μόλις χτες, με νόμο που ψήφισε ελληνική κυβέρνηση, κατάργησε την κατάκτηση των συλλογικών συμβάσεων, γυρνώντας τη χώρα μου έναν αιώνα πίσω. Σήμερα που μιλάμε, οι εργαζόμενοι στη χώρα μου  αντιδρούν και βρίσκονται σε γενική απεργία.

Οικονομικής χρεοκοπίας, αφού το δημόσιο έλλειμμα και χρέος αυξήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά όχι από τους «ψεύτες Έλληνες», αλλά από τους «αλχημιστές Κομισάριους», που εφαρμόζουν κατά το δοκούν τους κανόνες της Eurostat, μεγεθύνοντας τα χρέη των αδυνάτων και μειώνοντας τα χρέη των δυνατών.

Η χρεοκοπία, κύριε Πρόεδρε, θα είναι το αποτέλεσμα υιοθέτησης ενός Μηχανισμού σαν και αυτόν που χρησιμοποίησε η Ελλάδα.

Το Συμβούλιο σκοπεύει να υιοθετήσει έναν μόνιμο Μηχανισμό, όχι σωτηρίας, αλλά τιμωρίας των κρατών μελών. Ένα Μηχανισμό που θα βυθίζει τα κράτη μέλη στην ύφεση, την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις χαριστικές ρυθμίσεις στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό λοιπόν είναι το όραμα του κυρίου Μπαρόζο στο οποίο αναφέρθηκε στην ομιλία του»;

To Γραφείο Τύπου