Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/05/2003

Συνάντηση Προέδρου ΣΥΝ με Υπουργό Εργασίας για το εκρηκτικό θέμα της ανεργίας και των απολύσεων

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Π.Λαφαζάνης, βουλευτής του κόμματος και Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα τον Υπουργό Εργασίας κ. Ρέππα για να συζητήσουν το εκρηκτικό θέμα της ανεργίας, των απολύσεων κ.λπ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Διετύπωσα στον Υπουργό Εργασίας την πλήρη αντίθεση του Συνασπισμού στην κυβερνητική πολιτική, η οποία ούτε την οικονομία αναπτύσσει, ούτε την κοινωνία προστατεύει.

Ο έλληνας εργαζόμενος είναι χωρίς εγγυήσεις, ο πιο φτωχός εργαζόμενος σε όλη την Ευρώπη. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη. Οι μισθοί είναι οι μικρότεροι σε όλη την Ευρώπη.

Είναι φανερό ότι οι δηλώσεις του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας προμηνύουν έναν κοινωνικό εφιάλτη, εάν ακολουθηθεί η ίδια κυβερνητική πολιτική.

Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλεια ταλαιπωρούν την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την ώρα που μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους πολλούς που γίνονται διαρκώς φτωχότεροι και στους λίγους που βλέπουν να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη τους.

Η εξακολούθηση της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής μεγαλώνει την κοινωνική δυσφορία και την κοινωνική ανασφάλεια, ακριβώς γιατί οι πιο πολλοί στη χώρα μας νιώθουν ότι κάθε μέρα τους κλέβουν από το εισόδημά τους η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια και η άδικη φορολογική πολιτική.

Η κυβερνητική πολιτική δεν έχει ούτε αναπτυξιακή πνοή, ούτε κοινωνική ευαισθησία. Γι αυτό ολοένα και πιο πολλοί αισθάνονται αφημένοι στο έλεος των εξελίξεων, οι οποίες φορτώνουν στην καθημερινότητα της ζωής τους τις δυσβάσταχτες επιπτώσεις από τη νεοφιλελεύθερη, ψυχρή και ανάλγητη εξίσωση την οποία η κυβέρνηση υιοθετεί, για να ωραιοποιεί την κατάσταση.

To Γραφείο Τύπου