Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/12/2010

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή γενική πανελλαδική απεργία

Χτες, 15 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, με τη γενική πανελλαδική απεργία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με τα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου που εκπληρώνει κάθε απαίτηση του ΣΕΒ μεγαλώνει την κοινωνική αδικία, οδηγεί τις λαϊκές τάξεις στη φτώχεια και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας και το μέλλον της νεολαίας. Ξεχωριστή και ελπιδοφόρα η αγωνιστική συμμετοχή των νέων ανθρώπων, μαθητών, σπουδαστών, ανέργων και εργαζομένων.

Αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοβήθηκε η κυβέρνηση. Εφάρμοσε προκλητικά ένα σχέδιο μαζικής αστυνομικής καταστολής –ακόμα και προληπτικής– με σκοπό να διαλύσει τη μαζική εναντίον της παλλαϊκή διαμαρτυρία, να την μετατρέψει σε ασύνδετα πεδία συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας και, με τη βοήθεια ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να την απαξιώσει.

Η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγγέλλει το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την προβοκατόρικη στρατηγική της έντασης με τα ασφυξιογόνα αέρια, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τους ξυλοδαρμούς, τις προληπτικές και τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές και με τη νομιμοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας θα καταστείλει ή θα αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Ματαιοπονεί. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει το δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής και αναδεικνύεται έτσι σε ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Αυτή η κυβέρνηση των μεταφραστών του Μνημονίου έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί και να συγκροτηθεί μια νέα κοινωνική αλλά και πολιτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που θα βάλει φραγμό στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση, όλους και όλες, μαζί και τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που μόχθησαν για να πετύχει και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να διαφυλάξουν τον ειρηνικό και μαζικό χαρακτήρα των συλλαλητηρίων και να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ