Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2010

Kαταγγελία της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΝ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Συνασπισμού καταγγέλλει την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για την παράνομη και προκλητική βιντεοσκόπηση, από αστυνομικό όργανο που βρισκόταν στο δεύτερο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της σημερινής πορείας (15-12-2010) που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κατά των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης και του προϋπολογισμού του μνημονίου.

Πέρα από τα ένδικα μέσα που έχει δρομολογηθεί να ασκηθούν, θεωρούμε ότι είναι  αυτονόητη και επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής για την απόδοση ευθυνών στον εντολοδόχο της παράνομης αυτής ενέργειας, την κατάσχεση και καταστροφή του υλικού που βιντεοσκοπήθηκε.

Ποιους προστατεύει το Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα της συμμετοχής σε κινητοποιήσεις εργαζομένων; Τους Έλληνες πολίτες σἰγουρα όχι!

Αν περάσουμε από το παραδοσιακό φακέλλωμα στο «ψηφιακό», ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Οι υποχρεωτικές «μετατάξεις» των εργαζομένων στις άγονες νησίδες του Αιγαίου;

Προκλήσεις όπως αυτή είναι ανεπίτρεπτες γιατί πυροδοτούν επικίνδυνες και άκαιρες εντάσεις. Τέτοιες πρακτικές δεν θα κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των πολιτών που πλήττονται από τα βίαια αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Καβάλα, 15 Δεκεμβρίου 2010

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ