Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/12/2010

Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Aνακοίνωση για την Πανελλαδική Απεργία της 15ης Δεκεμβρίου

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα στην χθεσινή πανελλαδική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα αποτέλεσε μαζική αποδοκιμασία και καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και άνοιξε μία νέα φάση σκληρών κοινωνικών συγκρούσεων του εργατικού κινήματος με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας που τους υπαγορεύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση κινητοποίησε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στους οποίους προστέθηκαν εκατοντάδες ασφαλίτες με πολιτικά – ορισμένοι με κουκούλες – που προκαλούσαν επεισόδια χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αδιακρίτως διαδηλωτές στη διάρκεια και μετά το τέλος της πορείας. Με δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς, μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι θα τρομοκρατήσει τον κόσμο και θα καταστείλει τη λαϊκή οργή. Η εγκληματική αντεργατική της πολιτική δεν θα περάσει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απροκάλυπτη κρατική βία που θυμίζει μέρες κατοχής και ζητά να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Συνεχίζουμε με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να φύγει η επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και να ακυρωθεί το μνημόνιο και οι αντεργατικές πολιτικές.

Η κυβέρνηση, η Τρόικα και ο ΣΕΒ δεν είναι ανίκητοι. Στο τέλος οι εργαζόμενοι θα νικήσουν.

Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς