Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2003

Ψήφισμα του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΣΥΝ για τις διαδηλώσεις στο Εβιάν ενάντια στο παγκόσμιο διευθυντήριο των G8

Το Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΝ χαιρετίζει και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Εβιάν της Γαλλίας, οι οποίοι διαδηλώνουν αγωνιστικά ενάντια στο Παγκόσμιο διευθυντήριο των G8 και τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης που εφαρμόζει σε πλανητικό επίπεδο.

Το Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΝ καταγγέλλει την ωμή αστυνομική βία και καταστολή των γαλλικών αρχών ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές, γεγονός που προκαλεί βάναυσα τα φιλειρηνικά και δημοκρατικά αισθήματα της ανθρωπότητας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που δίνουν μαχητικά σήμερα το παρόν στο Εβιάν, συνέχεια των εκατομμυρίων διαδηλωτών κατά της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την αντίσταση στις πλανητικές πολιτικές καταπίεσης, εκμετάλλευσης και καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και τη σύγχρονη ελπίδα πως ένας άλλος κόσμος δεν είναι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός.

Οι διαδηλωτές στο Εβιάν ενδυναμώνουν και τη δική μας απόφαση και θέληση να αγωνιστούμε για την επιτυχία των μεγάλων κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται τον Ιούνιο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

To Γραφείο Τύπου