Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2010

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Νοέμβριο του 2010

Σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Νοέμβριο του 2010, καθώς και με τα αντίστοιχα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον Οκτώβριο του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση με τη σκληρή λιτότητα και την ανοχή της στις ανεξέλεγκτες  απολύσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά της ανεργίας. Να παρθούν τώρα μέτρα για το σταμάτημα των απολύσεων και τη στήριξη των ανέργων.

Οι κατεδαφιστικές πολιτικές Τρόικας – κυβέρνησης – ΣΕΒ, που όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, οδηγούν σε βάθεμα της ύφεσης, καταστροφή των μικρομεσαίων και μαζική ανεργία και φτώχεια για τους εργαζόμενους.

Τα συνεχή δώρα της κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις, ο τελευταίος πολυνόμος που κατέστρεψε τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η ανυπαρξία των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν αποθρασύνει πολλούς εργοδότες, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση προχωρούν, είτε σε πογκρόμ μαζικών απολύσεων, είτε υπό την απειλή της απόλυσης μετατρέπουν  τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση κινητοποίηση εργαζομένων και συνδικάτων για να μπει ένας φραγμός στις απολύσεις, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων, να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και νʼ ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία που θα έχει ως προτεραιότητες, την πλήρη και σταθερή απασχόληση, την ενίσχυση των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών, τη ρύθμιση και τον εκδημοκρατισμό των εργασιακών σχέσεων.

To Γραφείο Τύπου