Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2010

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, σχετικά με όσα ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Σχετικά με όσα ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εάν η κυρία Υπουργός πραγματοποιήσει την εξαγγελία της για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μία τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την απώλεια πόρων της κοινωνικής ασφάλισης από την ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας, από την πρωτοφανή αύξηση της εισφοροδιαφυγής και από άλλες χαριστικές ρυθμίσεις προς τις επιχειρήσεις, θα βάλει δυναμίτη στα θεμέλια του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, θα το οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση, θα δώσει το πρόσχημα στην κυβέρνηση και στην τρόικα για νέες περικοπές και θα μετατρέψει όλες τις συντάξεις σε απλά φιλοδωρήματα.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο πριν η κυβέρνηση καταστρέψει παντελώς τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και στείλει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ως ομήρους και σκλάβους, στην ιδιωτική ασφάλιση.

To Γραφείο Τύπου