Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Υπουργού Υγείας επί του Προϋπολογισμού στην Βουλή

O «λογιστής των οικονομικών της υγείας» και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης

Με τη χθεσινή «παράσταση» στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Υπουργός Υγείας αναδεικνύεται σε «μετρ» της παραπλάνησης, χρησιμοποιώντας τα ρήματα εξορθολογίζω, εξυγιαίνω και αυξάνω τους ιδίους πόρους του νοσοκομείου.

Οι δε δεσμεύσεις του ότι τα σημαντικότερα για τη βελτίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, θα αρχίσουν από την 1η Απριλίου, ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο, μόνο ως φάρσα και κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος αποσύρεται από την υποχρέωση του να χρηματοδοτεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι καθιστά την υγεία εμπόρευμα και λειτουργεί τα νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η αλήθεια είναι ότι κατεδαφίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ρίχνει στις πλάτες του λαού το κόστος και πετά τους απόρους, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες στον Καιάδα.

Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα με τα παραπάνω, συνεχίζει και βεβαιώνει την αιμορραγία δημοσίων πόρων προς το αδηφάγο μεγάλο ιατρικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Υγείας πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ψέματα τελειώνουν. Το δημόσιο αγαθό της υγείας βρίσκεται στο στόχαστρό τους και ο  ΣΥΝ είναι σε πόλεμο με την κυβέρνηση, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους «λογιστές» τους.

Η αντίσταση και η ενότητα στην πάλη, αποτελεί χρέος της κοινωνίας και του καθενός.

Τμήμα Υγείας