Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2010

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ με θέμα τη στήριξη και οργάνωση δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης

Στο πλαίσιο της απόφασης της τελευταίας ΚΠΕ, η Π.Γ. του ΣΥΝ στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε την ανάγκη στήριξης αλλά και οργάνωσης δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης για την απόκρουση των επιπτώσεων της κρίσης. Η Π.Γ. εκτίμησε πως η κυβέρνηση χωρίς καμιά αναστολή προχωρά και σε νέο κύμα βαθιών αντεργατικών αλλαγών ενώ οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο δρομολογούν μια μακρόχρονη ασφυξία σε όλες τις χώρες.

Η αριστερά,  μαζί με τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, είναι ανάγκη να εστιάσει την προσοχή της στην αναζωογόνηση του κοινωνικού κινήματος  και να συμβάλλει στη συγκρότηση πολύμορφων συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και αντίστασης. Κρίσιμο ζήτημα είναι και ο αναπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος που απαιτεί ειδική εξέταση και διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου δράσεων και πρωτοβουλιών αποτελούμενη από τους: Δημήτρη Στρατούλη, Αλέκο Καλύβη, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Τάσο Κορωνάκη και Ανδρέα Καρίτζη.

To Γραφείο Τύπου