Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/12/2010

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκη για οικογενειακά επιδόματα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Είναι θετική, κατʼ αρχήν, η δήλωση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου για το ότι δεν θα ισχύσουν τελικά τα εισοδηματικά κριτήρια (το πλαφόν των 40.000 ευρώ) για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Η σαφής πρόθεση του υπουργείου για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων βρίσκεται αποτυπωμένη στο 5ο κεφάλαιο (άρθρα 42-43-44) «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση από τις 18.12.2010.

Υπό το κράτος των άμεσων και γενικευμένων αντιδράσεων  ενδιαφερομένων, φορέων, κομμάτων ο κ. Λοβέρδος αναγκάστηκε να προβεί στην σχετική δήλωση για το ότι δεν θα ισχύσουν τελικά τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επειδή όμως οι πολίτες είναι υποψιασμένοι με τα συνεχή «λέω – ξελέω» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επειδή, ίσως, οι κυβερνητικοί βουλευτές «πρέπει να διευκολυνθούν», ώστε να περάσουν καλές γιορτές με τους ψηφοφόρους τους και για να αποφευχθούν νέα κυβερνητικά «πισωγυρίσματα», καλούμε τον κ. Λοβέδρο να αποσαφηνίσει άμεσα και χωρίς περιστροφές ότι αποσύρει ολόκληρο το  5ο κεφάλαιο (άρθρα 42-43-44) «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» από το σχέδιο νόμου και να το διαγράψει από το σχετικό κείμενο που έχει δοθεί για διαβούλευση.

Ευελπιστούμε ότι θα το πράξει.

21.12.2010
Μιχάλης Κριτσωτάκης