Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/12/2010

Απάντηση Υπ.Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Σίγουρο το “λουκέτο” σε οικονομικές υπηρεσίες - Άγνωστο ποιες θα κλείσουν

«Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των φορολογικών Υπηρεσιών, κι εάν προκύψει κατάργηση Υπηρεσιών και αντίστοιχων οργανικών θέσεων, λαμβάνομε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καμία απόλυση».

Αυτό απάντησε (αρ. πρωτ. 1166546/1102-13.12.2010) ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς σε ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, του κοινοβ. εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη και της βουλευτού Ηρ. Διώτη, με θέμα τη λειτουργία Υπηρεσιών του Υπ.Οικονομικών, χωρίς να αρνηθεί ότι «έχει τεθεί σε διαβούλευση και η αναδιοργάνωση των Κεντρικών και Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, με έργο τη μελέτη του θέματος αυτού».

«Δεν ξέρουμε σε ποιους αναφέρεται ο κ. υφυπουργός, όταν μιλά για φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε διαβούλευση» ανέφερε, σχολιάζοντας την απάντηση, η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη. «Εμείς γνωρίζουμε μόνο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ν. Λάρισας, ότι σύσσωμη η κοινωνία του Τυρνάβου και της Αγιάς, όλοι οι παραγωγικοί τους φορείς, είναι σε αναβρασμό και παντελώς αντίθετοι με το κλείσιμο των αντίστοιχων Δ.Ο.Υ. Επίσης, γνωρίζουμε ότι όλες οι τοπικές κοινωνίες, οπουδήποτε στην χώρα, δεν είχαν καμία πρότερη ενημέρωση και φυσικά δε συναίνεσαν ούτε και συναινούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού το κλείσιμο των Εφοριών θα τους δημιουργήσει προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα. Καλούμε το υπουργείο να οπισθοχωρήσει, αφού η περίφημη αποκέντρωση που έχει εξαγγείλει δε γίνεται με υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών σε ένα και μόνο κέντρο».

Παράλληλα, σύμφωνα με την απάντηση, παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, σε ομηρία οι επιτυχόντες της κατηγορίας ΠΕ τόσο της προκήρυξης 1Γ/2008 για τον κλάδο των εφοριακών, όσο και της 8Κ/2008 για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του δημόσιου τομέα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία απορρόφησης βρίσκονται 82 ΔΕ και 109 ΤΕ Εφοριακών, 27 ΔΕ και 2 ΤΕ Εφοριακών-ειδικότητας Κτηματικού (προκήρυξη 1Γ/2008), καθώς και 14 ΤΕ Μηχανικών και 16 ΤΕ Πληροφορικής (προκήρυξη 8Κ/2008). Τέλος, μέχρι 31.12.2010, σύμφωνα με το υπουργείο, διορίσθηκαν ή θα διορισθούν στο κλάδο των Τελωνειακών 7 υπάλληλοι ΠΕ, 38 ΤΕ και 20 ΔΕ.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του ΥΠΟΙΚ