Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2003

Πρωτοβουλίες του Συνασπισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία του WWF, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Οργάνωσης κ.Δ.Καραβέλλα.
Στη συνέχεια παρευρέθηκε σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ομονοίας, η οποία διοργανώθηκε από τη Νεολαία του κόμματος, το Τμήμα Οικολογίας, και τη Νομαρχιακή Α' Αθήνας του ΣΥΝ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δ. Καραβέλλας Διευθυντής του WWF και ο Μ. Επιτρόπουλος από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Πράσινου Κόμματος της Αμερικής.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι καταστροφή της ζωής. Η περιβαλλοντική διάσταση των προβλημάτων μαζί με τα μεγάλα κοινωνικά ελλείμματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, διαμορφώνουν το πεδίο πάνω στο οποίο όλοι οι πολίτες πρέπει να αγωνιστούν. Η προστασία του περιβάλλοντος, η διεκδίκηση της ποιότητας στην καθημερινότητα της ζωής μας. Η προστασία των συλλογικών αγαθών με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια ισόρροπη και αξιοβίωτη ανάπτυξη είναι πρώτο κοινωνικό και πολιτικό καθήκον όλων.

Σήμερα, Ημέρα του Περιβάλλοντος, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι σ΄ όλο τον πλανήτη η φύση αντιμετωπίζει ληστρική, αδίστακτη και αδυσώπητη εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο και η εκμετάλλευση της φύσης από τους ανθρώπους, διαμορφώνουν εφιαλτικές προοπτικές για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Είναι ανάγκη όλοι να ευαισθητοποιηθούν και όλοι να υπερασπιστούν το περιβάλλον ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας μας της ζωής. Η αυταξία της φύσης έχει σημασία για την ποιότητα, την προοπτική και τη συνειδητοποίηση της ζωής μας.

Ερώτηση: Πώς βλέπετε την πλατεία Ομονοίας;

Επιβεβαιώνει ότι η Αθήνα είναι μια πόλη που βασανίζει τους κατοίκους της. Είναι μια πόλη η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής όλων μας και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είναι μια πόλη η Αθήνα που θάπρεπε να έχει μνημεία, που θάπρεπε να έχει αναφορές, που θάπρεπε να έχει στηρίγματα και φυσιογνωμία. Να μην έχει αυτή την αποπνικτική και βασανιστική εικόνα.

Η πολιτική που εφαρμόζεται για την πόλη της Αθήνας είναι η βασική αιτία που έχει δώσει αυτόν τον μη λειτουργικό, τον άναρχο και αντιανθρώπινο χαρακτήρα που έχει η πρωτεύουσα της χώρας.

To Γραφείο Τύπου