Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/12/2010

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκη για τις προκλητικές και απαράδεκτες απολύσεις της εταιρείας ROCHE

Η φαρμακευτική εταιρεία ROCHE HELLAS προβαίνει σε προκλητικές απολύσεις του 35% του προσωπικού της, τις οποίες βαφτίζει «εθελούσιες αποχωρήσεις».

Η εταιρεία εκμεταλλεύεται την κρίση και την εκθεμελίωση της εργατικής νομοθεσίας, την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την μετατρέπει σε δίκαιο κατεχόμενης χώρας όπως δήλωσε ο καθηγητής Κουκιάδης, για να αυξήσει τα υπερκέρδη της και τα μερίδιά της στις αγορές του φαρμάκου.

Στη συνεδρίαση της τριμερούς την Τρίτη 21.12.2010, που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, παρά την επίδειξη καλής θέλησης και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η εταιρεία παρουσιάστηκε αμετακίνητη και αδιάλλακτη.

Θεωρούμε απαράδεκτο το όλο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τον κόσμο της εργασίας, καθώς και την πολιτική της ROCHE HELLAS προκλητική και  απαράδεκτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, διότι με η ψήφιση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των αντεργατικών νόμων μεγαλώνει και οξύνει την βαρβαρότητα της εφαρμογής τους από την πλευρά της εργοδοσίας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι με όλους τους τρόπους, μέσα κι έξω απʼ τη Βουλή, στο πλευρό των εργαζομένων. 

Μιχάλης Κριτσωτάκης