Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/12/2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Θ. Δρίτσα, το μέλος της Ε.Γ. της ΚΠΕ του ΣΥΝ Β. Πριμικήρη, τον Α. Μπαδογιάννη από την ΚΠΕ του ΣΥΝ, τον γραμματέα Λιώνη Δέδε και τα μέλη της Ν.Ε του ΣΥΝ συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε στην Επιτροπή Αγώνα την αλληλεγγύη και την οργανωμένη προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από την Βουλή για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής .

Παράλληλα ενημέρωσαν την επιτροπή κατοίκων για την  απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή,  σχετικά με την καταλληλότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης που σχεδιάζεται να φυτευτούν σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί μετά από τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Ελλάδα υποχρεώνεται και σωστά, να καταργήσει τις χιλιάδες παράνομες χωματερές που βρίσκονται διασπαρμένες σε όλη την Ελλάδα και προσβάλουν την υγεία το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.  Ενώ η Ελλάδα, θα έπρεπε να επωφεληθεί από τις εμπειρίες των άλλων χωρών της Ε.Ε. και να υιοθετήσει  τις καλύτερες δυνατές και πιο σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων, επιλέγει την μέθοδο των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ που εγκαταλείπεται πια σε όλη την Ευρώπη και για την οποία η ίδια η Κομισιόν έχει απαντήσει ότι αποτελεί  «την πλέον ακατάλληλη λύση για τη διαχείριση των αποβλήτων».

Από αυτή και μόνο την άποψη για την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των κατοίκων στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στην Λευκίμη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να πολιτεύεται με βάση τα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων και εργολάβων, να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αντιμετωπίζει τις δικαιολογημένες ενστάσεις των πολιτών με τα γνωστά βάρβαρα αστυνομικά μέσα που είδαμε και αυτές τις μέρες στην Κερατέα.

To Γραφείο Τύπου