Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου Εργατικής Πολιτικής, σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα περί κυβερνητικών μέτρων «εργόσημο, κάρτα εργασίας» για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής

Όταν η κυβέρνηση με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, την εξαγγελμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους κακοπληρωτές εργοδότες, τις μειώσεις μισθών και τις πολιτικές της που αυξάνουν δραματικά την ανεργία, μειώνει δραματικά τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, είναι σαν να λέει ότι θα αντιμετωπίσει με νεροπίστολα την «επίθεση με πυρηνικά» της εισφοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν ενδιαφέρεται να πολεμήσει την εισφοροδιαφυγή, αλλά το πώς να εξυπηρετεί καλύτερα και να ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος της δημόσιας και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που τους ετοιμάζει νέες πιο κατεδαφιστικές περικοπές το 2001.

Μία τέτοια κυβέρνηση, με πολιτικές επιζήμιες και καταστροφικές για την κοινωνική ασφάλιση και τους ασφαλισμένους, μπορεί και πρέπει και με τους δικούς τους αγώνες να ηττηθεί πολιτικά και να απομακρυνθεί μέσα στο 2011.

To Γραφείο Τύπου