Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/12/2010

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη και προκλητική βιντεοσκόπηση διαδηλωτών από το Αστυνομικό μέγαρο της Καβάλας την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Στις 15 του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων   στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εναντίον των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης και του προϋπολογισμού του μνημονίου, με παλλαϊκές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Καβάλα, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του νομού έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο. Την ίδια στιγμή όμως που οι διαδηλωτές του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ περνούσαν μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, υπήρξε παράνομη και προκλητική βιντεοσκόπηση από αστυνομικό, που βρισκόταν στο δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Συνασπισμού κατήγγειλε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα, για την αυθαίρετη αυτή πράξη.

Επειδή είναι προφανές πως η παραπάνω αστυνομική αυθαιρεσία εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή και συστηματικό εκφοβισμό των συμμετεχόντων στις συνδικαλιστικές και εργατικές κινητοποιήσεις

Επειδή είναι  αυτονόητη και επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής για την απόδοση ευθυνών στον εντολοδόχο της παράνομης αυτής ενέργειας, καθώς και για την κατάσχεση και καταστροφή του υλικού που βιντεοσκοπήθηκε.

Επειδή τέτοιοι χειρισμοί θυμίζουν άλλες εποχές και περνούν από το παραδοσιακό φακέλωμα στο «ψηφιακό»,

Επειδή προκλήσεις όπως αυτή είναι ανεπίτρεπτες γιατί πυροδοτούν επικίνδυνες και άκαιρες εντάσεις, προσπαθώντας με τέτοιες πρακτικές να κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των πολιτών, που πλήττονται από τα βίαια αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

•    Θα σταματήσει άμεσα η αστυνομική αυθαιρεσία και η πρόκληση εντάσεων που θυμίζουν άλλες εποχές;

•    Θα ζητήσει άμεση απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για τη βιντεοσκόπηση των διαδηλωτών;

•    Θα κατασχεθεί και θα καταστραφεί το παράνομο βιντεοσκοπημένο υλικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Τάσος Κουράκης