Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/06/2003

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Κιλκίς

Τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών από τις αλλεπάλληλες καταστροφικές πλημμύρες και τις συνέπειές τους στο Δυτικό Κιλκίς και η ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου, και του Γιάννη Μπαλάφα στο Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκε με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο του Κιλκίς και συμμετείχε μαζί με τον Νομάρχη Κιλκίς σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αγροτών και των ενώσεων τους στο Πολύκαστρο. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πολύκαστρου, Χέρσου, Γουμένισας, Πικρολίμνης και Ευρωπίου. Η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στη Λίμνη Αρατζάν-Αμάτοβου, η προστασία της αγροτικής παραγωγής και η αξιοποίηση με περιβαλλοντική προστασία του ορεινού όγκου του Πάικου είναι τα άμεσα έργα ανάπτυξης της περιοχής για να εξασφαλίσει προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης και συνοχής.

Στην ομιλία του στο Κιλκίς, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, τόνισε:

Για την κυβερνητική πολιτική

Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει τη βιτρίνα της εξουσίας της. Δεν διαθέτει τίποτε καινούργιο. Όλα τα έχει χρησιμοποιήσει. Ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει θυμώσει να ακούει τα ίδια κούφια λόγια και να βρίσκεται στην ίδια μονόδρομη πολιτική.
Η έκρηξη του πληθωρισμού τον Μάϊο, έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβει την πραγματικότητα ούτε να αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Τα πραγματικά προβλήματα της ζωής, της χώρας και των πολιτών δεν τα συσκοτίζει καμία δικομματική πόλωση ή σκηνοθεσία εντυπώσεων.
Η εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια πολιτική, αποδεικνύει ότι έχει καταντήσει αυτοσκοπός η κατοχή της εξουσίας. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έχουν εγκλωβιστεί στην εσωστρέφεια του δικομματισμού, που αυτοσυντηρείται από τη νομή της εξουσίας. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μιλάνε σαν να έχουν την κοινωνία στο ψυγείο και τους πολίτες στην τσέπη.
Ο ΣΥΝ ζητάει από τους πολίτες να ψηφίσουν διαφορετικά και να στηρίξουν τον διαφορετικό τρόπο άσκησης της πολιτικής που προτείνει και διεκδικεί.

Για τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης

Στην Χαλκιδική, οι πολίτες της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ θα διαμαρτυρηθούν για τα νεοφιλελεύθερα αδιέξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διεκδικήσουν από τις κυβερνήσεις και τους τεχνοκράτες τους, την κοινωνική, τη δημοκρατική και οικολογική Ευρώπη, που σήμερα λείπει.
Δεν θέλουν οι πολίτες της Ευρώπης να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση παράρτημα των ΗΠΑ ούτε οι δημοκρατικοί θεσμοί των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, να προσφερθούν, ως λάφυρο, στην αμερικάνικη αυτοκρατορική επιβολή.
Οι πολίτες της Ευρώπης θα αγωνιστούν για να μην θυσιαστεί το μέλλον της ανθρωπότητας στο βωμό των διαρκών πολέμων, της παγκόσμιας αγοράς. Για να μην κατεδαφιστεί το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, ο νομικός πολιτισμός και οι κατακτήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή της, ως Προεδρία, στη συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε. εξακολουθεί να παρέχει εκδουλεύσεις στον Μπους χωρίς να αισθάνεται αισχύνη για το ξεπούλημα βασικών αξιών του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

To Γραφείο Τύπου