Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/12/2010

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση πάρκου πρασίνου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού - Συνάντηση με το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη και στελέχη του Δήμου Ελληνικού είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο Ελληνικού.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείτο από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη & Θ.Δρίτσα, τη Δημοτική Σύμβουλο Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου και τον Χρήστο Καραμάνο ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο αλλά και τη Νάντια Σουρέλη, εκ μέρους της ομάδας του Πολυτεχνείου που μελετά το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, για τις εξελίξεις στα ζητήματα του πρώην αεροδρομίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Άκης Μπαδογιάννης και η Νάντια Βαλαβάνη.

Ο Χρ. Κορτζίδης κατέδειξε με επιχειρήματα ότι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου είναι αναγκαία, φτηνή και εφικτή, μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς νέα δόμηση, ενώ μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Αθήνας.

Έκφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια εκποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου που προωθούν  Κυβέρνηση & Τρόικα, ενώ, παράλληλα, παρουσίασε παραδείγματα δραστηριοτήτων, που μπορούν να αναπτυχθούν στο πάρκο, δίνοντας δυνατότητα απελευθέρωσης χώρων σε πυκνοδομημένες περιοχές. Σαν τέτοιο παράδειγμα, αναφέρθηκε η μεταφορά της Γυμναστικής Ακαδημίας με παράλληλη δημιουργία ελεύθερου χώρου στις σημερινές εγκαταστάσεις της, στα όρια των δήμων Δάφνης & Υμηττού.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε το Δήμαρχο για την αμέριστη αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτοβουλίες των Δήμων και τις προσπάθειες για τη σωτηρία του χώρου του πρώην αεροδρομίου από την παραχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα, την τσιμεντοποίηση & την εμπορευματοποίησή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε η αντιπροσωπεία,  θα στηρίξει την υπόθεση της δημιουργίας του Πάρκου, με πρωτοβουλίες τόσο στα κοινωνικά  κινήματα όσο και στα πλαίσια δημοτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων του.

To Γραφείο Τύπου