Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/12/2010

Το ημερολόγιο 2011 του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ

Το ημερολόγιο του 2011 του Τμήματος Πολιτισμού του Συνασπισμού είναι αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο. Αφορμή για το αφιέρωμα ήταν ο νέος Νόμος πλαίσιο για τον κινηματογράφο που δημιούργησε μεγάλες εντάσεις στην κινηματογραφική κοινότητα και την έντονη κριτική των Κομμάτων της Αριστεράς. Ο Συνασπισμός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα δεν έμειναν μόνο στην κριτική αλλά διατύπωσαν και εναλλακτικές προτάσεις που απηχούσαν τις απόψεις και τους αγώνες των ανθρώπων του κινηματογράφου.

Στις σελίδες του ημερολογίου παρουσιάζονται υλικά και φωτογραφίες από 24 σπουδαίες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Την επιλογή την έκανε η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και την ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους. Με τα δικά της λόγια η ΠΕΚΚ επισημαίνει στην παρουσίαση των ταινιών:

«Υπάρχει ένα διαφορετικό σινεμά και είναι σπουδαίο. Αντιπροσωπεύουν αυτές οι ταινίες ένα σινεμά μακριά από το κυρίαρχο ρεύμα των multiplex και των κολοσσιαίων μεγεθώ, ένα σινεμά που απαιτεί από τον θεατή επί της ουσίας συμμετοχή. Κάνουν ο καθένας από τη μεριά του ένα σινεμά που μας αφορά.»

Το ημερολόγιο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Τμ. Πολιτισμού του ΣΥΝ (Πλ. Κουμουνδούρου). Επικοινωνία Έφη Εμμανουηλίδου, Χαρά Γεωργιάδη και Λίντα Πεπέ στο τηλ. 210.3378400

Τμήμα Πολιτισμού