Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη με αφορμή την υπογραφή της πρώτης ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης στην εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα

Με αφορμή την υπογραφή της πρώτης ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης στην εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόσφατο αντεργατικό της νόμο άναψε το πράσινο φως στις επιχειρήσεις - είτε απειλώντας τους εργαζόμενους με απολύσεις είτε με τη συμφωνία εργοδοτικών ή κυβερνητικών συνδικαλιστών - να προχωρούν σε μειώσεις μισθών και να μετατρέπουν σε κόλαση τους εργασιακούς χώρους.

Πολλές μάλιστα επιχειρήσεις θεωρώντας ότι «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε - έξι», παρότι είναι κερδοφόρες, προχωρούν αυθαίρετα σε μειώσεις μισθών κάτω και από τον κατώτερο εγγυημένο μισθό και χωρίς  καν συμφωνία του αρμόδιου συνδικάτου.

Ο ΣΥΝ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να  μην επιτρέψουν την απόλυτη φτωχοποίηση των εργαζομένων και να ακυρώσουν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης μη βάζοντας την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία προβλέπει μειώσεις των μισθών. 

To Γραφείο Τύπου