Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2003

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τις ευρωατλαντικές σχέσεις

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τις ευρωατλαντικές σχέσεις, τόνισε:

Η υπογραφή της συνθήκης μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. αποτελεί όνειδος για την ελληνική Προεδρία. Και είναι πολιτικό στίγμα για την ελληνική κυβέρνηση η αποδοχή ενός πλαισίου ρυθμίσεων που είναι πίσω από τις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών Συνταγμάτων, πίσω από τις εγγυήσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πίσω από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Προσφέρει υπηρεσίες με προθυμία η ελληνική Προεδρία, έτσι ώστε να προσχωρήσει η Ε.Ε. στο δόγμα Μπους, για έναν νέο αμερικανικό αιώνα, που θέλει την Ευρώπη θεραπαινίδα των ΗΠΑ και όχι στρατηγικά και πολιτικά αυτόνομη οντότητα, δύναμη μεγάλη για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική εγρήγορση και την πολυπολιτισμική συνύπαρξη.

Αυτά τα οποία υπογράφει σήμερα ο κ. Σημίτης, ως Προεδρεύων της Ε.Ε., είναι σε αντίθεση και με την θέληση των Ευρωπαίων πολιτών και όλων των λαών της Ευρώπης, όπως αυτή εκδηλώθηκε τόσο στα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και στα συλλαλητήρια υπέρ της ειρήνης, όσο και στις μεγάλες εκδηλώσεις των κοινωνικών κινημάτων της Ευρώπης στις αντισυνόδους των διασκέψεων Κορυφής της Ε.Ε.

Ευρώπη δεν είναι μόνον οι κυβερνήτες. Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς. Ο κ. Σημίτης είναι πίσω από την ιστορία της Ευρώπης και συνεργεί ως Προεδρεύων σε μία πολιτισμική αναδίπλωση, ενισχύοντας την αυτοκρατορική διάθεση των ΗΠΑ να έχουν για όλα από όλους ασυλία.

To Γραφείο Τύπου