Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2010

ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ - Ανακοίνωση Πολιτικής Κίνησης ΣΥΝ ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ακολουθώντας πιστά και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της σοσιαληστρικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ   με βάση τις απαιτήσεις Κομισιόν και Τρόικας ανακοίνωσε χτές τα νέα Τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης που θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2011 , έπειτα από γνωμοδότηση της ΡΑΕ και της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τα νέα Τιμολόγια 1.600.000 καταναλωτές των 0-800 KWh  θα επιβαρυνθούν με 11% αύξηση, επίσης προβλέπεται αύξηση από 1,5% έως 3% για 2.500.000 νοικοκυριά με κατανάλωση από 800 – 2000 ΚWh.

Την ίδια στιγμή που   προβλέπεται μείωση από 17% έως 3%  της Μέσης  Τιμής Ηλεκτρικού Ρεύματος για τις  επιχειρήσεις.

Παράλληλα από 1.11.2011 αυξάνεται από 11% σε 13%  ο  ΦΠΑ στους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχει ήδη επιφέρει τραγικές συνέπειες για την ενεργειακή προοπτική της χώρας, την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές στο συνολικό πλαίσιο παράδοσης της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

  Eίναι πλέον πασιφανές πως  πέραν της απολύτου διάλυσης της ενιαίας  λειτουργίας της Επιχείρησης , μιας επιχείρησης που ιδρύθηκε για τις ανάγκες του ελληνικού Λαού και μόνο , η οποία  χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον Λαό προκειμένου να παρέχει  το ενεργειακό αγαθό σε όλους, αυτή η ΔΕΗ να μετατρέπεται σε ένα απόλυτο εμπορικό κατάστημα χάνοντας κάθε έννοια κοινωνικής ωφέλειας.

Η κυβέρνηση έβαλε πλέον την ταφόπλακα στα λαϊκά νοικοκυριά στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού των Τιμολογίων της ΔΕΗ με μόνο στόχο την είσοδο στην αγορά της  Ηλεκτρικής Ενέργειας ιδιωτικών επιχειρήσεων που μέχρι τώρα το  όποιο κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ τους ήταν εμπόδιο στους κερδοσκοπικούς τους ορίζοντες.

Στην εποχή του Νεοφιλελευθερισμού και του Μνημονίου υλοποιείται  αυτό το Σχέδιο εκποίησης όλων των κοινωφελών αγαθών  που είχε δρομολογηθεί τόσο από την Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ  όταν πριν ένα χρόνο ακριβώς  υποσχόταν προεκλογικά  την  στήριξη των δημοσίων επιχειρήσεων και του κοινωφελούς τους έργου  τόσο με προγραμματικές ασάφειες όσο και με ψεύτικες διακηρύξεις περί μη αύξησης .  Η Κυβέρνηση  λοιπόν  με αρωγούς Κομισιόν και Τρόικα  υποβαθμίζει το κοινωνικό κράτος  με τον πιο ανίερο τρόπο .

Πολιτική Κίνηση της ΔΕΗ  του Συνασπισμού