Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2011

Δήλωση του Ολυμπιου Δαφέρμου, μέλους του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού, για τη βράβευση της δασκάλας Νικοπούλου

Η βράβευση της δασκάλας Νικοπούλου από την Ακαδημία Αθηνών μας γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που το ελληνικό κράτος κατηγοριοποιούσε τους πολίτες και ανάλογα διεύρυνε ή περιόριζε τα δικαιώματά τους. Τότε που η ισονομία και η ισοπολιτεία ήταν άγνωστη έννοια στις αρχές.

Δυστυχώς το ανώτατο αυτό ίδρυμα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται σε ποιο χρόνο και σε ποιο χώρο λειτουργεί. Δεν  αντιλαμβάνεται ότι αυτή του η πράξη ενθαρρύνει τους λογής – λογής ανεγκέφαλους ακροδεξιούς σε πράξεις βίαιες και ρατσιστικές. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η υποχρεωτική ιδεολογική εκπαίδευση, που επιχείρησε η εν λόγω δασκάλα, είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που μόνο αρνητικές εμπειρίες μας έχουν αφήσει.

Η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο την Ακαδημία. Βαρύνει επίσης και την υπουργό Παιδείας, η οποία με την απομάκρυνση της Θάλειας Δραγώνα, κάτω από τις ιαχές των ακροδεξιών, άνοιξε το δρόμο για τέτοιες βραβεύσεις .

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ,γι αυτή τη βράβευση, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό κυβερνών κόμμα.

Η σύμπλευση με τον Καρατζαφέρη ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην έχει βάθος…

To Γραφείο Τύπου