Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2003

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στην Φθιώτιδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Ασημίνα Ξηροτύρη, και ο Βαγγέλης Αποστόλου, τέως βουλευτής του ΣΥΝ, παρευρέθησαν στη έναρξη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας στη Θήβα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και η βουλευτής του κόμματος, Ασημίνα Ξηροτύρη, περιόδευσαν στο Νομό Φθιώτιδας. Επισκέφθηκαν τη Στυλίδα, συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα ανάπτυξης, απασχόλησης, κατάστασης του αγροτικού τομέα και περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής. Επίσης, ενημερώθηκαν για την ανυπαρξία δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος και πόρων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, στο πέταλο του Μαλλιακού.

Το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων του νομού, ενημερώθηκε και συζήτησε για την παρατεταμένη στασιμότητα του νομού και την ανάγκη να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του νόμου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και η βουλευτής, Ασημίνα Ξηροτύρη, συμμετείχαν σε σύσκεψη οικολογικών οργανώσεων και περιβαλλοντικών φορέων του νομού για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στο νομό αλλά και την παγίωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και του ΣΥΝ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Φθιώτιδας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε προς τα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, τόνισε:

Για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Είναι φανερή η κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αιτία της κρίσης βρίσκεται στην συντηρητική πολιτική που εφαρμόζει και στον τρόπο που πολιτεύεται.

Η μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, που αυτή η πολιτική προκαλεί, δεν κρύβεται, ούτε ξεγελιέται με επικοινωνιακές επινοήσεις.

Ο κ. Σημίτης δηλώνει ότι αισθάνεται δυσάρεστα στο εσωτερικό και πολύ καλά όταν βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων. Αυτό επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα και ίσως αποτελεί και ένα ενδόσιμο των σχεδίων του.

Οι απλοί έλληνες εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα τους και την αβεβαιότητα για το αύριο πληρώνοντας τις συνέπειες των επιλογών που κάνει η κυβέρνηση και του τρόπου με τον οποίον πολιτεύεται. Σ’ αυτούς τους απλούς έλληνες εργαζόμενους απευθύνεται ο ΣΥΝ και τους καλεί να συνειδητοποιήσουν την αιτία των σημερινών αδιεξόδων και να μην τρέφουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει λύση των προβλημάτων τους χωρίς ανατροπή των νεοφιλελεύθερων εφαρμοζόμενων πολιτικών. Να μην τρέφουν αυταπάτες, ότι μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση είτε αν ο κ. Σημίτης βγάλει ξαφνικά ως θαυματοποιός κάποιο λαγό από το καπέλο, είτε αν η αυθεντική μορφή του νεοφιλελευθερισμού, η Ν.Δ., αντικαταστήσει το υποκατάστατο του νεοφιλελευθερισμού που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Στους απλούς έλληνες εργαζόμενους απευθύνεται ο ΣΥΝ και τους καλεί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν καμία αξία, για την δική τους καθημερινότητα τα σενάρια περί του χρόνου των εκλογών. Το θέμα είναι πώς από τις εκλογές μπορεί να υπάρξει ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά των συντηρητικών πολιτικών και κατά του καθεστωτικού δικομματισμού.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς θα γίνουν οι εκλογές και αν από αυτές θα υπάρξει η ισχυρή αμφισβήτηση των πολιτικών που εφαρμόζονται και του δικομματικού σκηνικού το οποίο έχει μονιμοποιηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πολίτες, ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Ν.Δ. θα προβληματιστούν μόνον αν υπάρξει αυτό το ισχυρό ποσοστό απόρριψης των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Ένα πολύ ισχυρό ποσοστό ενίσχυσης της αριστεράς, ένα ισχυρό ποσοστό ενίσχυσης του ΣΥΝ που είναι εναλλακτική επιλογή απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και δικομματισμό, που είναι δημιουργική δύναμη και προοπτική για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου